'Alles wat er nu gebeurt, is morgen verdwenen. Maar wat jij maakt, dat blijft.'

Al toen ik zes jaar oud was, wilde ik fotograaf worden.
Ik fotografeer omdat ik gefascineerd ben door de intensiteit van het verstilde beeld, maar ook omdat ik in mijn foto’s alles kwijt kan wat ik belangrijk vind in het leven: liefde, emotie, eigenzinnigheid, zachtheid en verbinding.
Ik zoom graag in op mensen die liefde delen. Met hun kinderen, vrienden, familie en huisdieren.
De blik waarmee de kersverse moeder naar haar kind kijkt. De liefde die er zit in het aaien van een dier. De manier waarop mensen hun bruiloft beleven of afscheid nemen: het is allemaal de moeite waard om vast te leggen.

Foto: Annelien Nijland

regisseur

Ik ben gezegend met genoeg werk als fotograaf, maar heb ook de passie om op andere manieren verhalen te vertellen. Ik ben opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als scenarist en regisseur. Voor de richting fotografie was ik ook aangenomen, maar ik wilde de extra laag van film verkennen: beelden, acteurs, geluiden en muziek.
Ik geloof dat ik, dankzij mijn ervaring in de regie, mensen op een zachte manier kan helpen om zich ontspannen te laten fotograferen.

Nog steeds word ik af en toe gevraagd om te schrijven of regisseren, afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld een serie podcasts voor KWF (Levensloop) gemaakt.


Flits

In de coronawinters, toen het in de winter wel erg rustig was met opdrachten, ben ik een kinderboek gaan schrijven. 25 oktober 2022 debuteerde ik bij uitgeverij Volt met Flits en het hanenhotel. Roos Pulskens maakte de illustraties.

Pas toen Flits in de boekhandels lag, besefte ik dat de naam van de hoofdpersoon overeenkomt met dat kastje wat op mijn fotocamera zit. Erg grappig, want zo was het totaal niet bedoeld. Zijn naam was ontstaan omdat Flits een heel energieke en doortastende jongen is, die voor elk probleem wel een oplossing vindt. Daarom heet hij Flits en niet Frits.
Oplossingen zijn broodnodig als Flits een nieuwe buurvrouw krijgt die van zijn verzameling hanen het liefst hanensoep wil maken…
Flits en het hanenhotel is voor te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en zelf te lezen voor kinderen vanaf 10 jaar. Het leukste vind ik dat zowel ouders als kinderen van het boek genieten, het heeft voor ieder wat wils. Het boek is ook als luisterboek verkrijgbaar, een tip voor als je met de auto op vakantie gaat!

Flits en het hanenhotel is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs, een debuutprijs voor kinderboekenschrijvers.