Een fotograaf op je bruiloft... Hoe gaat dat in zijn werk?

CONTACT
Stel: jullie zijn, na het zien van mijn portfolio en blogs, geïnteresseerd in mijn diensten als trouwfotograaf. Vul dan het contactformulier in om te horen of ik nog beschikbaar ben voor jullie bruiloft.
Als ik niet meer beschikbaar ben zal ik, als jullie dat willen, bij mijn collega’s peilen of er iemand nog wél beschikbaar is. Zeker als je pas een paar maanden voor de bruiloft op zoek gaat naar een fotograaf én op een vrijdag of zaterdag trouwt, kan het nog wel lastig zijn om nog een goede bruidsfotograaf te vinden. We gaan hier natuurlijk niet van uit! In de meeste gevallen plannen we een kennismakingsafspraak. Het liefst doe ik dit doordeweeks overdag, bijvoorbeeld eind van de middag rond 16/17u. Eventueel kan het in de avond en een enkele keer komt het voor dat we in het weekend af moeten spreken. Ik houd de datum voor jullie vrij als de kennismakingsafspraak plaatsvindt binnen 2 weken na het contact per email.


KENNISMAKING
Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we jullie dag door en kan ik eventueel adviezen geven. Ook laat ik een paar trouwalbums zien zodat jullie een nog completer beeld krijgen van een bruidsreportage van mijn hand. Voor mij is het belangrijk dat jullie in mijn werk precies vinden waar jullie naar op zoek zijn en dat er een wederzijdse klik is. Waar je vast over na kunt denken is of je familiefoto’s, groepsfoto’s en een fotoshoot wilt doen. En als je een fotoshoot wilt, wat voor setting jullie hiervoor aanspreekt. Bijvoorbeeld bos, stad of strand. Dan kunnen we tijdens het gesprek brainstormen over mooie plekken.

OFFERTE
Na het kennismakingsgesprek stel ik een offerte op voor de bruidsfotografie op jullie trouwdag. Deze kunnen jullie binnen 7 dagen online accorderen. Hierna stuur ik een factuur voor een eerste betaling. Deze betaling is om jullie trouwdatum definitief te reserveren en is niet restitueerbaar bij annulering of verplaatsing van de bruiloft. Wil je hier meer over weten, laat dit dan in het kennismakingsgesprek of per email weten.
Het kan zijn dat jullie uiteindelijk willen dat ik een uur langer of minder lang kom dan ik heb geoffreerd. Daarin ben ik flexibel, zolang het minimum van 6 uur blijft staan. Als de uren wijzigen, hoor ik dat graag zo snel mogelijk. Ook kan het zijn dat jullie nog niet weten of je ouderalbums wilt bestellen. Ook dat kan nog na de bruiloft besloten worden.


DRAAIBOEK
Ongeveer 1 à 2 weken van tevoren hoop ik van jullie (of jullie ceremoniemeester) een draaiboek van jullie bruiloft te krijgen, waarin in ieder geval de adressen van de locaties, tijden en belangrijke telefoonnummers staan vermeld. Als er verrassingen voor jullie zijn, ben ik daar graag van op de hoogte zodat ik erop kan anticiperen.

DE GROTE DAG
Tijdens de bruiloft meng ik me onopvallend tussen jullie gasten om de mooiste momentopnames te maken en een sfeervolle trouwreportage te creëren waarin ook de dingen terugkomen die jullie niet zagen. In principe leg ik de dag vast zoals hij is zonder in te grijpen, maar voor eventuele groepsfoto’s/ de fotoshoot zorg ik voor aanwijzingen en een goede sfeer om mensen ontspannen en vrolijk op de foto te krijgen.

Binnen 3 dagen na de bruiloft ontvangen jullie alvast enkele foto’s als voorproefje. Daarna heb ik 3-6 weken de tijd nodig om jullie bruidsreportage te voltooien. Ik bewerk elke foto handmatig, het is een hele klus!

BETALING
Na de bruiloft stuur ik de factuur voor mijn diensten, inclusief het fotoalbum. De foto’s lever ik af na betaling van de factuur. Eventuele upgrades of meerkosten voor het album of naleveringen, bereken ik apart. Het fotoalbum bestel ik als ook de factuur voor de meerkosten is betaald.


ALBUM
Nu jullie weten welke foto’s er zijn, kunnen jullie een selectie maken voor het foto album. Hierin passen c.a. 80 foto’s in de basisversie. Met jullie selectie maak ik een opzet voor het album en stuur deze jullie toe om te bekijken en eventuele wijzigingen door te geven. Ik kan ook zonder selectie een eerste albumopzet maken: het ligt eraan wat jullie prettig vinden.
Jullie ontvangen dan ook een document met opties voor het album om een definitieve keuze te maken voor de albumomslag en andere opties zoals bijvoorbeeld ouderalbums. Na akkoord op het album duurt het ongeveer 3 weken voordat het album bij jullie is.

Als het goed is hebben jullie dan een heel mooi album in handen om nog heel lang van te genieten en de herinnering aan jullie bruiloft levend te houden.

REVIEW
Ben je tevreden met mijn werk? Ik hoop dat je dan een review wilt achterlaten op Google. Dat is belangrijk om vindbaar te blijven. En mocht je foto’s gebruiken op je social media, vergeet dan niet mijn profiel @lotjefotografeert te taggen. Zo kunnen meer mensen mijn werk zien. Alvast dank!

Reviews